Články v kategórii

Slovenské

Moravské koláče

Keď niekto povie slovné spojenie moravské koláče, tak si hneď predstavím výborné suché koláče s lekvárom a tvarohom, ktoré sme u nás jedli od kedy sa pamätám a nikdy sa u nás dlho neohriali, lebo boli vždy také dobré že sme ich zjedli hneď ako aspoň trochu vychladli potom ako
štrúdľa so špenátom a syrom

Štrúdľa so špenátom a syrom je výborný slaný koláč, ktorý sa výborne hodí ako ľahší druhý chod obeda prípadne na ľahšiu slanú večeru, ak nechceme jesť nič ťažké na večer. Štrúdľa so špenátom a syrom sa skladá z týchto surovín: lístkové cesto 450g špenátu 200g syra alebo syru Feta 1
domáci lipový sirup

Sezónu, keď začne kvitnúť lipa tu budeme mať čo nevidieť a to je ideálny čas na to, aby sme si z jej kvetov pripravili výborný a najmä veľmi zdravý sirup. Poďme na to a pripravme si náš vlastnoručný domáci lipový sirup.   Na domáci lipový sirup potrebujeme: 5L nádobu plnú
Segedínsky guláš je skutočná gulášová delikatesa

Segedínsky guláš  patrí k najznámejším druhom gulášu v strednej Európe a špecifický je najmä pre Slovensko a Maďarsko, kde je tradične obľúbený. Zaujímavosťou je že hoci sa nezdá, je vďaka kapuste veľmi zdravým jedlom a smotana ktorá sa používa na zjemnenie chutí z neho robí napriek jeho jednoduchosti veľmi lahodné jedlo.
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka, evergreen zo škôlky alebo z detskej družiny. Pritom ide o starú slovenskú receptúru, ktorú poznali už v minulých storočiach. Dnes si ju ale pripravíme tak, že by ste sa nehanbili ju ponúknuť ani vyberavej zahraničnej návšteve. Potrebné suroviny na vajíčkovú pomazánku: 6 kusov vajec 1 cibuľa maslo bazalka
Bábovka mojej babičky

Asi nenájdeme na Slovensku nikoho, kto by nevedel čo to je babičkyna bábovka. Hit detských čias, keď nám naša babička upiekla milovanú bábovku, ktorú sme zapíjali kakaom. Teraz si túto dobrotu detských čias pripravíme sami. Čo potrebujeme na bábovku ako od babičky: 4ks vajec 250g hladkej múky 100 g krištálového