Domov»Hlavné jedlo»Špagety s nivou a maslom

Špagety s nivou a maslom

0
zdielaní
Pinterest Google+

Znie to ako krízový scenár a ono to tak skutočne aj je. Chladnička prázdna a na intráku nie je nič iné okrem pár základných ingrediencií ako špagety, maslo a labužnícka niva. To ešte nie je katastrofa, lebo paradoxne sa z týchto pár vecí dajú uvariť naozaj výborné špagety s nivou a maslom. Ak niekto neverí do 10 minút sa môže presvedčiť aj sám na vlastný gurmánsky jazyk ;)

Na špagety s nivou a maslom potrebujeme (naozaj iba):

  • špagety
  • trojuhoľník nivy
  • maslo
  • olivový olej
  • morská soľ

Príprava nivových špagiet, nie je naozaj náročná. Stačí nám dať zovrieť vodu, ktorá keď vrie tak ju osolíme a dáme do nej trochu olivového oleja, aby sa nám špagety nezlepili. Vezmeme si nivu, ktorú si na strúhači nastrúhame na malé kúsky. Ak máme šťastie a našli sme na intráku aj cesnak, tak pokým sa nám špagety stále varia, tak si očistíme a nakrájame na drobno 3 strúčiky cesnaku, ktorý rýchlo orestujeme na roztopenom masle. Následne špagety scedíme a polejeme roztopeným cesnakovým maslom, posypeme nastrúhanou nivou a prípadne môžeme dochutiť trochou sušenej bazalky.

Špagety s nivou a maslom podávame tak ako sa nám podarí, čiže nemusí to byť kráľovský servis, bohato stačí umytý tanier, lebo tak či tak chutia aj napriek svojej jednoduchosti naozaj skvele.