Domov»Polievky»Tekvicová krémová polievka

Tekvicová krémová polievka

0
zdielaní
Pinterest Google+

Tekvica ako zelenina v posledných rokoch získava na obľúbenosti a robí sa z nej všetko možné aj nemožné vrátane aj takých dobrôt ako sú koláče. O to ako z nej pripraviť koláče si povieme nabudúce ale dnes sa spolu podelíme ako z nej pripraviť napríklad výbornú polievku.

Tekvicová krémová polievka sa robí z týchto surovín:

  • 300g tekvice
  • 1,5 litra vody
  • 100g masla
  • 150ml smotany na varenie
  • cibuľa
  • korenie a vegeta
  • kurkuma
  • bobkový list
  • soľ

Tekvicová krémová polievka sa pripravuje veľmi rýchlo v niekoľkých krokoch a to tak, že si na 50g masla so sklovita osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle je cibuľa do sklovita pridáme nadrobno nakrájanú tekvicu, zalejeme ich vodou, osolíme, pridáme bobkový list a vegetové korenie a necháme ich asi hodinu variť, tým sa tekvica úplne nerozpadne. Následne ako základ hotový vyberieme bobkový list s vegetovým korením a necháme vývar chvíľu stáť. Popri tom si rozpálime na oleji zvyšok masla na ktorom osmažíme kurkumu ako zásmažku, ktorá akonáhle je hotová pridáme ju do polievky, premiešame a zalejeme smotanou na varenie. Následne celú zmes dochutíme korením a pomocou ponorného mixéra ešte domixujeme, kým polievka nie je tak akurát.

Tekvicová krémová polievka sa môže podávať rovnako teplá ako aj za studena ozdobená napríklad nadrobno nakrájanou pažítkou alebo tekvicovými semiačkami a prijedať k nej môžeme napríklad purí.