Domov»Koláče a zákusky»Cheesecake s malinami

Cheesecake s malinami

2
zdielaní
Pinterest Google+

Sladký malinový cheesecake je skutočnou chuťou leta, ktorá sa výborne hodí ako sýte sladké raňajky, alebo len tak k poobednému čaju. Každopádne je jeho príprava skutočne jednoduchá a pripraviť tento cheesecake s malinami zvládne skutočne každý.

Na cheesecake s malinami budeme potrebovať:

  • 250g maslových keksov
  • maslo
  • 1ks jemného tvarohu
  • trstinový cukor
  • 250g kyslej smotany
  • špaldová múka
  • 400g čerstvých malín
  • 2 vajcia

S prípravou nášho cheesecake s malinami môžeme začať napríklad prípravou korpusu. Na ten budeme potrebovať maslové keksy, ktoré sú v miske rozdrvíme a zmiešame s 2 až 3 polievkovými lyžicami trstinového cukru a asi 3 polievkovými lyžicami rozpusteného masla, ktoré spolu poriadne premiešame. Následne si vymastíme maslom dno tortovej formu, do ktorej rovnomerne natlačíme vytvorenú hmotu a dáme piecť do rúry, ktorú sme vyhriali asi na 180 stupňov na približne 10 minút. Pokiaľ sa nám pečie korpus, tak máme čas aby sme sa pustili do prípravy tvarohovej náplne. Vezmeme si väčšiu misku, do ktorej si dáme kyslú smotanu, tvaroh, asi 50g trstinového cukru a 2 polievkové lyžice špalovej múky a všetko spolu premiešame. Následne do tvarohovej plnky pridáme ešte vajcia a znovu všetko naozaj dôkladne premiešame a môžeme to vyliať na pripravený korpus. Dáme si záležať na to aby sme zmes po korpuse dôkladne rozotreli a keď to máme hotové, dáme cheesecake piecť znovu do rúry na zhruba ďalšiu hodinu. Akonáhle je cheesecake upečený a vychladol je vhodný čas na to, aby sme na vrch poukladali maliny, ktorými ho dozdobíme. Teraz náš cheesecake s malinami dáme chladiť do chladničky aby odstál ideálne na celú noc.

Náš malinový cheesecake môžeme podávať dozdobený lístkom čerstvej mäty, kúskom nastrúhanej čokolády a čerstvou lipovou limonádou na zapitie.