Domov»Hlavné jedlo»Pečená treska so sardelami

Pečená treska so sardelami

0
zdielaní
Pinterest Google+

Pečená treska so sardelami je ľahšie jedlo, ktoré je skvelou voľbou počas teplejších letných dní keď príjemne zasýti ale naopak nezostane ležať v žalúdku ešte ďalšie hodiny po obede.

Potrebné suroviny:

  • 600g filiet z tresky
  • 6 ks sardelov
  • 100 parmezánu a 100g eidamu
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka a oregano
  • soľ a korenie
  • citrón
  • maslo

Vezmeme si vyčistené a vykostené filety z tresky, ktoré poriadne pokvapkáme citrónovou šťavou z oboch strán a necháme 20 minút odstáť. Popri tom si maslom vymastíme zapekaciu misu a pripravíme oba syry ktoré si nastrúhame na drobno. Akonáhle je treska odstáta položíme filety na vymastený plech, kde ju posypeme oreganom, nakrájanou čerstvou bazalkou a dochutíme soľou a korením. Následne vezmeme sardely nakrájané na menšie kúsky, ktorými tresku posypeme a následne všetko zasypeme nadrobno nastrúhaným syrom. Nakoniec všetko pokvapkáme trochou olivového oleja, necháme piecť asi pol hodinu v trúbe rozpálenej na 150 stupňov a po dozdobení nakrájanou čerstvou bazalkou je naša pečená treska so sardelami pripravená, aby putovala na obedný stôl.

Pečená treska so sardelami sa podáva napríklad s domácim chlebom so syrom a bylinkami a ľahším bielym vínom ktoré sa k nej výborne hodia. Ako dezert k nej môžeme podávať napríklad slaný čakankový koláč s kozím syrom či zasnežený citrónový múčnik.