Domov»Hlavné jedlo»Rýchle kura na smotane

Rýchle kura na smotane

0
zdielaní
Pinterest Google+

Je to ako ďalší diel seriálu, ktorý vieme ako dopadne. Prídem na izbu na intráku, hlad mám ako Čenkovej dieťa ale v chladničke nič pripravené čo by sa dalo ohriať. A to je tá pravá chvíľa na rýchle kura na smotane, ktoré pripravíme skôr, ako začneme od hladu premýšľať nad kombináciou suchý rožok a kečup. Hor sa teda na to :)
Na rýchle kura na smotane budeme potrebovať:

  • 250g kuracích pŕs
  • 1 väčšia cibuľa a 1 pór
  • smotana na šľahanie
  • špadlová múka
  • špaldové cestoviny
  • olej
  • morská soľ a čierne korenie
  • bazalka a oregano
  • sladká paprika

Rýchle kura na smotane pripravíme najrýchlejšie tak, že si najprv všetko očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Môžeme začať cibuľou, ktorú nakrájame na drobno, potom pórom, ktorý nakrájame na kolieska a nakoniec kuracími prsiami, ktoré nakrájame na kocky. Keď to máme hotové, tak si na panvici rozpálime olej, na ktorom do sklovita orestujeme cibuľu, ku ktorej následne pridáme kuracie prsia a smažíme ich asi 5 minút, pričom ich stále miešame aby sa nám osmažili z každej strany. Potom dáme do panvice trochu vody a očistený pór. Všetko osolíme, ochutíme sušeným oreganom s bazalkou a necháme všetko spolu 10 minút podusiť. Popri tom ako sa nám všetko v panvici spolu dusí si začneme variť vo vedľajšom hrnci vodu na cestoviny. Keď sa nám postupne odparila z panvice všetka voda, zalejeme kura smotanou na šľahanie a na zahustenie môžeme pridať trochu špaldovej múky, ale nie je to úplne nevyhnutné. Teraz keď máme naše rýchle kura na smotane skoro hotové, tak dochutíme zmes ešte trochou korenia alebo trochou mletej sladkej červenej papriky kto chce a hneď získa jedlo úplne iný nádych a bude trochu vzdialene pripomínať kura na paprike alebo maďarský paprikáš.

Rýchle kura na smotane podávame spolu so špaldovými alebo ražnými cestovinami a na zapitie si vychutnáme dobrú domácu bazovú limonádu.