Domov»Fitness»Pečený pstruh na masle

Pečený pstruh na masle

1
zdielaní
Pinterest Google+

Pečený pstruh na masle je skvelým zdravým receptom s ktorým pripravíme veľmi chutnú rybiu špecialitu, ktorá výborne chutí a zároveň po zjedení neleží v žalúdku.

Suroviny potrebné na pstruha pečeného na masle:

  • 300g filiet zo pstruha
  • maslo
  • morská soľ
  • majorán
  • oregano
  • drvená rasca
  • citrón,

Filety zo pstruha si poriadne umyjeme a následne potrieme trochou masla na ktoré nasypeme sušený majorán, drvenú rascu a soľ. Trochu byliniek, môžeme dať aj do pstruha a bude mať chuť mäsa s bylinkovým nádychom. Následne dáme pstruha na maslom vymastený plech, ktorý zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov asi na 15 až 20 minút. Následne pstruha odkryjeme a pečieme asi ešte 5 minút, aby sa nám opiekol a získal trochu chrumkavejšiu kôrku. Kto má rád trochu suchšie mäso, môže namiesto masla použiť papier na pečenie a so pstruhom upiecť aj zeleninu a získa diétnejšiu verziu pečeného pstruha.

Pečený pstruh sa podáva pokvapkaný trochou citrónovej šťavy spolu s pečenými zemiakmi, kukuričnou polentou, zeleninovým šalátom alebo dusenou zeleninou. Rovnako dobre chutí pečený pstruh aj len tak samotný s pohárom dobrého vína a syra, ale to už zachádzame do gurmánskejšej varianty.