Domov»Koláče a zákusky»Domáce čokoládové tyčinky so sušeným ovocím a baobabom

Domáce čokoládové tyčinky so sušeným ovocím a baobabom

1
zdielaní
Pinterest Google+

Tyčinky, ktoré sa naučíme teraz pripraviť splnia asi všetky kritéria aj tých najnáročnejších, lebo sú maxikombom všetkých vychytených superlatívov, ktoré sú dnes tak žiadané. Je to preto, že sú zároveň bezlepkové, bez pridaného cukru, bez mlieka alebo laktózy a o umelých dochucovadlách sa im ani nesnívalo, čiže s pokojným srdcom ich môžeme zaradiť medzi zdravé raw pochúťky, ktorým neodolá žiadny vitarián preferujúci živú stravu. Hovoríme o domácich čokoládových tyčinkách s ovocím a baobabom.
Pre domáce čokoládové tyčinky so sušeným ovocím a baobabom budeme potrebovať:

  • 150g natural mandlí
  • 130 odkôstkovaných datlí
  • 40g natural vylúpaných slnečnicových jadier
  • 25g kakaového prášku
  • 1 polievková lyžica baobabového prášku
  • 30g goji
  • 30g sušených čučoriedok
  • 3 lyžice rozpusteného panenského kokosového oleja,

Na naše domáce čokoládové tyčinky budeme pripravovať v niekoľkých krokoch. Najprv si musíme pripraviť mandle, ktoré na niekoľko hodín namočíme a následne si vodu odlejeme do misky chladničky, kde ho spotrebujeme napríklad na mandľové mlieko. Mandle ktoré sme si scedili necháme usušiť. Keď už ich máme suché, tak si ich namelieme a následne k nim pridáme slnečnicové semienka, ktoré sme si medzitým nasekali na drobno. Potom si ich dáme obe do mixéra aj spolu s datlami a rozmixujeme do hrudkovitej konzistencie. V ďalšom kroku k nim pridáme kokosový olej, kakaový prášok a prášok z baobabu a znovu všetko spolu mixujeme aj s 1 až 2 polievkovými lyžicami vody, kým sa nám všetko spolu krásne nespojí. Na záver k nim pridáme ešte sušené ovocie, ktoré zamiešame do hmoty. Teraz prichádzame k záverečnej fáze prípravy čokoládových tyčiniek. Vezmeme si nejakú formu na pečenie, napríklad formu na biskupský chlebíček, ktorú si vystelieme potravinovou fóliou a čo najsilnejšie do formy natlačíme čokoládovú hmotu, ktorú následne necháme v chladničke odležať minimálne hodinu. Takto pripravenú hmotu nakrájame na jednotlivé čokoládové tyčinky, ktoré môžeme rovno podávať. Ak ich nezjeme všetky, tak ich musíme skladovať zabalené v potravinovej fólii v chladničke, pričom určite by sme ich tam nemali držať viac ako týždeň. To je ale prakticky nemožné, lebo naše domáce čokoládové tyčinky majú záhadnú tendenciu sa nepozorovane vypariť pár hodín potom ako ich tam vložíme :)
Naše domáce čokoládové tyčinky so sušeným ovocím a baobabom môžeme podávať napríklad k bylinkovému čaju alebo domácej bazovej limonáde počas horúceho leta. Rovnako sa výborne hodia na rýchle zasýtenie po rannom behu či poriadnom cvičení.