Domov»Polievky»Minestrone

Minestrone

2
zdielaní
Pinterest Google+

Minestrone v preklade znamená doslovne “veľká polievka” a je jednou zo svetovo známych talianskych zeleninových polievok vôbec. Čo je na nej najzaujímavejšie je, že dovoľuje veľké experimentovanie, pretože nie je žiadny striktný recept a preto sa môžeme aj my s chuťou pustiť do kuchynského experimentovania.
Potrebné suroviny na minestrone:

  • 400g zeleniny (pór, mladá cibuľka, mrkva, petržlen, paprika, paradajka, zeler, hrášok, brokolica, ..)
  • 3 ks zemiakov
  • 150g fazule
  • 1 liter mäsového vývaru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150g parmezánu
  • mleté čierne korenie a soľ
  • petržlenová vňať,

Prípravu minestrone začneme tým, že si pripravíme mäsový vývar najlepšie z hovädzieho mäsa. Kto má rád mäso v polievke, môže toto mäso nechať v polievke a približne 20 minút ho ešte povarí spolu s predvarenou fazuľou a nakrájanými zemiakmi. Popri tom ako sa nám táto časť varí si očistíme ostatnú zeleninu, ktorú si pokrájame na menšie kúsky a tiež cesnak ktorý očistený pokrájame na plátky. Následne zvyšok zeleniny pridáme do polievky a varíme ju až kým nie je do mäkka, ale dávame si pozor aby sa nám pri tom nerozvarila fazuľa. Akonáhle je zelenina dovarená necháme ju pár minúť odstáť a môžeme servírovať.
Polievku podávame dozdobenú nakrájanou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom. Minestrone sa výborne hodí k ľahším druhým chodom ako napríklad Neapolská pizza, Souvlakom alebo kuraciemu rizotu alá vysokoškolský študent.