Domov»Hlavné jedlo»Kuracie rizoto s hríbami

Kuracie rizoto s hríbami

0
zdielaní
Pinterest Google+

Kuracie rizoto s hríbami je ďalšia z jednoduchých internátnych rýchloviek, ktorá je stelesnením slovného spojenia cena a výkon, keď za pomerne nízke náklady dostaneme rýchle a pestré jedlo.
Potrebné suroviny na kuracie rizoto s hríbami:

  • 300g kuracieho mäsa
  • 200g ryže
  • 150g polievkovej zeleniny
  • 1 cibuľa
  • 6 ks šampiňónov
  • 100g eidamu
  • soľ a korenie
  • olivový olej

Ako prvé si vezmeme kuracie mäso ktoré si opláchneme, nakrájame na menšie kocky a dáme do misky kde ho podlejeme trochou oleja a necháme chvíľu odstáť. Medzitým si do druhého hrnca dáme ryžu, ktorú zalejeme vodou a dáme variť. Následne vezmeme šampiňóny, ktoré si umyjeme, nakrájame na plátky a dáme bokom. Vezmeme cibuľu, ktorú si nakrájame na drobno a dáme na panvicu smažiť, pričom asi po minúte k nej pridáme mäso v oleji, ktoré nám zatiaľ stálo. Akonáhle je cibuľka do zlatista, pridáme k nej mrazenú zeleninu, šampiňóny a všetko to necháme dusiť potom ako sme to podliali asi 1dl vody. Akonáhle sa nám vody odparí, pridáme k nej pripravenú ryžu, osolíme, dochutíme korením a ešte 2 minúty smažíme. Eidam alebo akýkoľvek tvrdý syr si nastrúhame na drobno.
Kuracie rizoto s hríbami podávame posypané eidamom, dozdobené na vrchu kúskom rajčiny a ako prílohu podávame napríklad zaváranú zeleninu.