Domov»Hlavné jedlo»Rýchla pizza alá intrák

Rýchla pizza alá intrák

3
zdielaní
Pinterest Google+

Rýchlovka, teda rýchla pizza, ktorá vyrieši všetky tvoje starosti keď ťa nečakane prepadne hlad alebo hladná frajerka na intrákovej izbe. V rámci akademickej štvrťhodinky máš teplé jedlo na stole.

Potrebné suroviny pre rýchlu pizzu:

  • bageta alebo chleba
  • rajčinový pretlak
  • 300g rajčín
  • 250g mozzarelli
  • schwardwaldská šunka alebo proste akákoľvek šunka
  • olivy
  • strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • oregano
  • soľ a korenie

Rýchla pizza sa pripravuje úplne jednoducho. Začneme tým že si najprv rozkrojíme bagetu po dĺžke na 2 polovice a obe strany pokvapkáme trochou olivového oleja. V prípade ak robíte variantu z chleba tak tiež je treba každú stranu krajca chleba potrieť olejom.  Medzitým si dáme rozohriať trúbu na 180 stupňov. Vnútornú stranu bagiet najprv potrieme rajčinovým pretlakom, osolíme, potom na ne pretlačíme strúčik cesnaku a následne naukladáme rajčiny, ktoré sme si pokrájali na plátky. Za nimi v tesnom závese nasleduje šunka, na ne dáme plátky nakrájanej mozzarelli a na vrchu posypeme trochou oregana kvôli chuti. Kto má rád pikantnejšie môže použiť aj čierne korenie, čili papričky respektíve mletú štipľavú papriku. Všetko pokvapkáme zvrchu ešte trochou olivového oleja, položíme na plech a vložíme do trúby asi na 10 minút, kým sa mozzarella neroztopí a nechytí zlatistú kôrku. Tak a naša rýchla pizza alá intrák je hotová.

Rýchla pizza sa podáva čerstvá a ideálne s nejakým šalátom. Ako prvý chod sa k nej výborne hodí rýchla paradajková polievka.