Domov»Fitness»Hovädzí steak so zeleninovým šalátom

Hovädzí steak so zeleninovým šalátom

0
zdielaní
Pinterest Google+

Poriadny hovädzí steak. To je zaslúžená odmena potom ako si poriadne odcvičil svoju dennú dávku vo fitku alebo práve zoťal polovicu lesa. Proste poriadne sýte chlapské jedlo. A aby toho nebolo málo, tak si k tomu pripravíme tiež zdravý zeleninový šalát.

Čo potrebujeme na hovädzí steak so zeleninovým šalátom:

  • 250g vyzretého hovädzieho zadného mäsa
  • 80g mladého špenátu
  • 80g poľného šalátu
  • 3 rajčiny
  • olivový olej
  • slnečnicový olej
  • farebné korenie
  • bazalka
  • tymian

Ako prvé si začneme pripravovať mäso, ktoré vezmeme a nakrájame zhruba na 2cm hrubé kúsky, pričom si ale dávame pozor aby steak bol rovnako hrubý po celej dĺžke ako ho nakrájame. Keď máme steaky nakrájané, necháme ich odstáť zhruba asi 20 minút, aby získali izbovú teplotu. Medzi tým využijeme čas a začneme si pripravovať šalát. Najprv si vezme poľný šalát, ktorý si umyjeme a odstránime z neho prípadné korienky, ak zostali a dáme ho do misy. Následne urobíme to isté s mladým špenátom. Po nich príde na rad rajčiny, ktoré si umyjeme, nakrájame na malé kúsky a tiež pridáme do misy. Keď máme všetku zeleninu v mise, tak ju polejeme olivovým olejom, posypeme sušenou alebo čerstvou bazalkou a poriadne ich spolu premiešame. Teraz máme zeleninový šalát hotový a môžeme ísť späť k steakom. Vezmeme panvicu na ktorej si rozpálime slnečnicový olej a steak na ňom z jednej strany opečieme, pričom ale dávame pozor aby to bolo okolo 2 minút a potom ho otočíme a asi minútu opečieme z druhej strany. Dlhšie ho piecť nemusíme, lebo by nám zbytočne vyschol.  Steak osolíme a dochutíme čerstvo pomletým farebným korením a nakrájaným tymiánom. Následne na neho môžeme položiť tenký plátok masla alebo ho trochu pokvapkať olivovým olejom.

Hovädzí steak môžeme servírovať napríklad na kamennej platni, pričom podávame k nemu len pripravený zeleninový šalát s ktorým nás spolu zasýtia. Na zapitie si k nemu môžeme dať napríklad domáci nealkoholický kvas.