Domov»Polievky»Špenátová polievka

Špenátová polievka

7
zdielaní
Pinterest Google+

Tajný recept nadľudskej sily Pepka námorníka, ale tiež pomsta rodičov keď ich malé deti neposlúchali. Reč je o špenátovej polievke, ktorú deti často krát neznášajú a dospelí naopak zbožňujú.

Potrebné suroviny:

  • 600g čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50g cibule
  • 500ml zeleninového vývaru
  • sladká smotana na varenie
  • 50g špaldovej alebo pohánkovej múky
  • polievková lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie

Postup ako uvariť špenátovú polievku je úplne jednoduchý. Do hrnca si dáme olivový olej, ktorý rozpálime a orestujeme na ňom cesnak, listy špenátu a nadrobno nakrájanú cibuľu. Akonáhle máme základné suroviny hotové zalejeme zmes zeleninovým vývarom, do ktorého pridáme trochu podrveného korenia, múku, osolíme a necháme asi 15 minút variť. Potom zmes odstavíme od ohňa a rozmixujeme do krémovej konzistencie. Následne ju znovu dáme na mierny oheň, prilejeme smotanu na varenie a chvíľu miešame. Keď je toto všetko hotové tak ju necháme štvrť hodinku odstáť a naša špenátová polievka je hotová.

Špenátová polievka sa dobre podáva ako studená počas horúcich letných dní alebo teplá s kúskom kyslej smotany v strede a dozdobená listom bazalky. Zajedať ju môžeme napríklad domácim chlebom alebo s purí či s domácim langošom.